CLASIFICAREA MACARALELOR SI UTILIZAREA LOR IN INDUSTRIE

Evolutia industriei a luat o mare amploare mai ales din momentul in care au aparut echipamente moderne, ca de exemplu macaralele.

Aceste tipuri de utilaje sunt utilizate pentru ridicarea si pentru transportul obiectelor grele, ce nu sunt deplasate cu alte tipuri de utilaje. Indiferent de tipul de macara, aceasta poate sa fie actionata atat mecanic cat si manual.

Macaralele prezinta la baza functionarii lor principiul scripetilor, care sunt formati dintr-o roata ce prezinta caneluri in partea periferica. Prin intermediul lor se poate realiza schimbarea de directie a fortei si transmiterea cablului sau lantului . Ansamblele formate din scripeti poarta denumirea de palane.

Macaraua ca si nacela sunt utilaje care sunt folosite in oricare ramura a industriei, dar in mod special in cea de constructii si va dam cateva exemple: constructia cladirilor, constructia de poduri, constructia vapoarelor, etc.

Macaralele se clasifica astfel:

  • macara Portal – picioarele acestui tip de macara se sprijina pe sol;
  • macara Portic – care prezinta un brat rotiror si sunt folosite in cazul translatiei;
  • macarale turn si poduri rulante;
  • macarale plutiroare – care pot fi fixe si mobile in raport cu ce se urmareste. Acest tip de macarale sunt instalate pe un ponton care asigura plutirea si sunt manipulate cu ajutorul lor greutatile de mari dimensiuni. Macaralele plutitoare se folosesc mai mult in operatiunile navelor fluviale si operatiuni de ranfluare.
  • Automacarale – acestea prezinta la baza lor un sistem hidraulic si sunt prevazute cu sasiu. Acestea vor ridica o greutate maxima la aproximativ 3 metri fata de centrul propriu.

Toate categoriile de macarale prezinta caracteristici si avantaje, de la flexibilitate pana la siguranta deplina, toate acestea pentru a putea acoperii diversele aplicatii care sunt necesare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s